Meny
mail E-post

Rotter i bolig gav grunn til å heve boligkjøp

12. april 2015

Rotter i bolig gav grunn til å heve boligkjøp. Protector Forsikring ASA sin takstmann ble ikke trodd av Follo tingrett. Akershus Amtstidende har i sin artikkel av 12. april 2015 skrevet om en sak i Follo tingrett hvor Oslo Advokatkontor AS representerte boligkjøper i en tvist med selger av bolig og selgers eierskifteforsikringsselskap Protector Forsikring ASA.

Kjøper krevde heving av kjøp på grunn av omfattende angrep av rotter i boligen

Oslo Advokatkontor AS ved advokat Geir Nærø og advokat Tine Beate Eriksen representerte boligkjøper i saken mot Protector Forsikring ASA. På vegne av boligkjøper ble fremsatt krav om heving av boligkjøpet på grunn av omfattende mangler ved boligen. Manglene på boligen bestod i av et omfattende angrep av rotter inne i konstruksjonene. Rottene hadde ødelagt konstruksjoner i gulv, vegger og tak. Subsidiært krevde man prisavslag og erstatning.

Boligkjøper benyttet objektiv og nøytral takstmann fra Norges Takseringsforbund

Boligkjøper benyttet NTF sertifisert takstmann Arne Martin Hoel, som konkluderte med utbedrings kostnader for 770 000 eks mva. Selv etter disse utbedringene var det i følge Anticimex usikkert om man ble kvitt angrepet av rottene.

Skadedyr kan utgjøre en mangel etter avhendingsloven og gi grunnlag for et krav om prisavslag eller heving av kjøpet. Kontakt Oslo Advokatkontor hvis du har oppdaget skjeggkre eller andre skadedyr. Vi tilbyr gratis saksvurdering.

Protector benyttet «takstmann» som ikke var inhabil og ikke nøytral/objektiv – og ikke godkjent av Norges Takseringsforbund

Protector Forsikring ASA engasjerte byggmester Hageland (som ofte benyttes av Protector og således ikke uhildet/uavhengig). Han er ikke sertifisert takstmann og konkluderte med nødvendige reparasjonskostnader med kr 70 000 eks mva.

Follo tingrett lot seg ikke lure av Protector Forsikring ASA sin  takstmann Rolf Hageland – ikke ansett nøytral og objektiv

Follo tingrett lot seg ikke lure av strategien til Protector Forsikring ASA ved å legge frem en «takst» fra en byggmester som ikke er sertifisert takstmann og heller ikke «uavhengig». Byggmester Rolf Hageland sitt pristilbud/takst på kr 70 000 eks mva ble ikke ansett som en uavhengig takst som kunne legges til grunn for nødvendige reparasjonskostnader i denne saken.

Advokat Geir Nærø og adv. flm. Eriksen fra Oslo Advokatkontor AS fikk medhold i at boligkjøper fikk heve kjøpet av eiendommen på grunn av rotteangrepet. I tillegg ble Protector Forsikring ASA dømt til å betale kr 255 000 i saksomkostninger.

Akershus Amtstidende 12. april 2015

Hele artikkelen om saken i Akershus Amtstidende kan leses her.

Du kan ha krav på erstatning, prisavslag og i verste fall heve boligkjøpet, kontakt Oslo Advokatkontor hvis du har oppdaget rotter etter overtakelse. Skadedyr kan utgjøre en mangel etter avhendingsloven og gi grunnlag for et krav om prisavslag eller heving av kjøpet. 

Gratis saksvurdering

Ring +47 400 19 400 eller fyll inn skjemaet under.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.