Meny
mail E-post

Feilmontert kledning ga boligkjøper en million kroner i prisavslag og erstatning

employee image

Skrevet av

Partner/advokat Geir Nærø

9. mai 2023

Feilmontert kledning kan koste dyrt. Boligkjøper i denne saken fikk en million kroner i prisavslag og erstatning for feilmontert kledning, som medførte råteskader.

Selger og deres boligselgerforsikringen hos Claims Link avviste alle krav om prisavslag og erstatning fra boligkjøper på grunn av feilmontert kledning. De mente at dette var en skjult feil som verken selger eller takstmann hadde forutsetninger for å avdekke. 

Feilmontert kledning ble påvist av uavhengig takstmann

Boligkjøper innhentet en rapport fra takstmann som dokumenterte at kledningen på huset var montert helt inntil vannstokken / vannbord. Konsekvensen var at fukt ikke ble tørket ut. 

I tillegg var det ikke overflatebehandlet i endene, slik at kledningen trakk inn alt vann som ikke tørket ut. Dette førte igjen til omfattende råteskader i både kledning og vannstokk. 

Det ble avdekket at selger jobbet hos husprodusenten og var godt kjent med både boligen og oppføringen av denne. 

Har du oppdaget at kledningen er feilmontert, eller tror du at den er det? Husk reklamasjonsfristene. Les denne artikkelen som lærer deg alt du trenger å vite om reklamasjon.

Takstmannen ble klaget inn til Takstklagenemnda

Takstmannen som utarbeidet tilstandsrapporten hadde ikke foretatt stikkprøver i kledningen, til tross for at det var opplyst utført. Takstmann ble klaget inn til Takstklagenemnda. Det ble konkludert med at takstmannen  hadde brutt god takseringsskikk. 

Selger og Claims Link bestilte en takstmann fra en helt annen by i Norge for å vurdere manglene og det fremsatte kravet. Takstmannen hadde faste oppdrag for boligselgersiden. Rapporten som ble utarbeidet var mangelfull, og flere nødvendige utbedringsarbeider var klart utelatt fra kalkylen. 

Boligkjøper måtte ta ut stevning til tingretten for å bli hørt

Selger fremsatte deretter et lavt tilbud på kr. 180 000,- som fullt og endelig oppgjør. Boligkjøperne takket nei til dette tilbudet og tok ut stevning til tingretten. 

Etter avholdt rettsmekling fikk boligkjøperne utbetalt kr. 1 000 000,- i prisavslag på grunn av feilmontert kledning. 

Dette viser at når boligkjøpere har innhentet solid dokumentasjon om mangler på boligen og hvilke kostander som er nødvendige for utbedring, er det mulig å få til gode resultater. 

Her måtte våre klienter i tillegg starte en rettslig prosess med å ta ut stevning til tingretten for å få til et godt rettsforlik. 

Har du også oppdaget feilmonterte kledningsbord?

Har du oppdaget feil og mangler etter overtakelse? Kontakt Oslo Advokatkontor AS hvis du ønsker en gratis gjennomgang og vurdering av din sak. 

Ved konkrete spørsmål om en sak eller en gratis saksvurdering, ta kontakt med advokat / partner Geir Nærø på mobil 46 444 666 eller e-post geir@oslo-advokatkontor.no.

Gratis saksvurdering

Ring +47 400 19 400 eller fyll inn skjemaet under.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.