Meny
mail E-post

7 egenskaper du som boligkjøper må se etter når du skal velge advokat

employee image

Skrevet av

Partner Glenn Ulrik Halvorsen

22. desember 2022

Når du skal velge advokat til en boligtvist eller eiendomssak, er det veldig viktig at du velger en advokat som dekker flere av egenskapene jeg har listet opp nedenfor.

Dersom du velger ut fra egenskapene listet nedenfor, øker sjansen for et riktig valg av advokat i en boligtvist.

Som daglig leder i Oslo Advokatkontor AS og som advokat i boligtvister i 20 år, ser man at advokater uten spesialkompetanse lykkes dårlig. I Oslo Advokatkontor har vi spesialisert oss på boligtvister og eiendomssaker. Vi ivaretar alle punktene nedenfor, slik at du ikke trenger å være usikker når du kontakter oss.

1. Kompetanse

En flink advokat har inngående kunnskap om avhendingsloven, tekniske forskrifter og relevant rettspraksis i denne type tvister, vil ha en mye bedre sannsynlighet for å vinne saken. Kompetanse er naturligvis viktig når du skal velge advokat.

2. Erfaring 

En advokat som har mange års erfaring og gjennomført et stort antall rettssaker mot selgerforsikringen, vil ha mye større sannsynlighet for å få til et bra resultat i saken.

3. Forståelse 

En flink advokat har forståelse for sine klienters situasjon og behov, og tar seg tid til å lytte til deres bekymringer og spørsmål.

4. Kommunikasjon 

En flink advokat er dyktig til å kommunisere med sine klienter, og forklarer ting på en måte som er forståelig for dem.

5. Tilgjengelighet 

En advokat som er tilgjengelig for sine klienter, og som tar seg tid til å besvare spørsmål og bekymringer, kan være en stor hjelp i en boligtvist.

6. Løsningsorientert 

En flink advokat ser etter løsninger og får selgerforsikringen til å skjønne at det beste er å løse saken med forlik som er akseptabel løsning sett i forhold til kjøpers rettmessige krav.

7. Integritet

En god advokat har høy integritet og arbeider alltid i sine klienters beste interesse. Dette innebærer at advokaten holder konfidensiell informasjon hemmelig, og at han eller hun ikke tillater personlige interesser å påvirke arbeidet.

***

Skrevet av advokat Glenn Ulrik Halvorsen den 22. desember 2022. 

Eventuelle spørsmål eller kommentarer kan rettes til glenn@oslo-advokatkontor.no 

Les mer om advokatene i Oslo Advokatkontor AS, klikk her

Gratis saksvurdering

Ring +47 400 19 400 eller fyll inn skjemaet under.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.